BM yardımları Türkiye üzerinden Suriye’ye ulaştı

featured
Hama kenti... Türkiye merkezli deprem Suriye’de de çok sayıda can aldı. Deprem Türkiye ile birlikte Suriye, Kıbrıs ve Lübnan’da da hissedildi. Depremin Suriye’de özellikle Hama, Halep ve Lazkiye’yi vurduğu belirtiliyor. Bu şehirlerde çok sayıda binanın yerle bir oldu. Ülkenin kuzeyinde muhalif grupların denetiminde olan bölgelerde de ağır bir yıkım olduğu çok sayıda kişinin enkaz altında olduğu belirtiliyor.(Ammar Safarjalani/Xinhua - Depo Photos)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem Suriye’yi de vurdu. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği Suriye yardım bekliyor. Bu konuda harekete geçen Birleşmiş Milletler (BM), yardımlarını Türkiye üzerinden Suriye’ye ulaştırdı.

BM, uluslararası insani yardımlar kapsamında geçici olarak açılan Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye’nin kuzeybatısında Maraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelere 11 tır insani yardım gönderdi.

Suriye’de geçici hükümeti başkanı Abdurrahman Mustafa, uluslararası yardım taşıyan 11 tırdaki malzemelerin depremzedelere ulaşacağını belirtti. Mustafa, BM’nin attığı bu adımı ‘olumlu’ karşıladıklarını ifade etti. Mustafa, BM yardımlarının süreceğinin altını çizerek tırlarda gıda, acil ve tıbbi yardım malzemelerinin yer aldığını söyledi.

ESAD KABUL ETMİŞTİ

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın depremlerin ardından ülkeye uluslararası yardımların ulaşabilmesi için Türkiye’den Suriye’ye iki yeni geçiş noktası açmayı kabul ettiğini duyurmuştu.

Türkiye, Kilis’in Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapılarının açılmasını kararlaştırmıştı. Sınır kapılarının açılmasının ardından 11 tır Azez’deki Bab el-Selam kapısından Suriye’ye giriş yaptı.

BM yardımları Türkiye üzerinden Suriye’ye ulaştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin