Birçok keçi ırkı Siirt Üniversitesi’nde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ‘Üniversitemizin 10 Yıllık Rüyası’ olarak ifade ettiği Payetleme merkezi için Siirt’te hayvancılığın gelişmesinde itici bir güç olacağını ve böylece ilimizde tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Siirt Üniversitesi “Küçükbaş Hayvan Reprodüktif Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi” çalışmalarında kullanılmak üzere alınacak olan keçileri incelemek üzere, Doç. Dr. Yalçın Yaman, Dr. Öğretim Üyesi Ali Gülaydın ve İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Özkan Yıldız’dan oluşan heyet, üstün et ve süt verimi kabiliyetine sahip keçi ırklarından seçim yapmak üzere bazı Avrupa Ülkelerinde ziyaretlerde bulundu.

Yapılan tetkik ve incelemeler neticesinde Siirt Üniversitesi heyeti, bölgenin iklim koşullarına uyum sağlayabilecek İspanya’ya özgü sütçü bir ırk olan Murcia-Granada keçi cinsi’nden 15 erkek 20 dişi, Macaristan’dan et ve süt verimi yüksek ve afrika orjinli olduğu için sıcak iklime adapte olabilen, kalitesiz meraları iyi değerlendirebilen Anglo-Nubian keçi cinsi 11 erkek 19 dişi ve Almanya’dan et verim kapasitesi yönünden üstün bir ırk olan Boer cinsi 15 erkek 25 dişi keçi satın aldı.

Kaynak: Siirt Haber

Birçok keçi ırkı Siirt Üniversitesi’nde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin