Anayasa Mahkemesi katliam yasasını görüşecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Anayasa Mahkemesi (AYM), Genel Kurul’u Resmi Gazete’nin 2 Ağustos’taki sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun‘a ilişkin CHP‘nin 15 Ağustos’ta bazı hükümlerin iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle yaptığı başvuru hakkında bugün ilk incelemesini yaptı.

 

Yeşil Gazete’de yer alan derlemeye göre Başvuruya ilişkin eksiklik tespit etmeyen Genel Kurul, davanın, daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülmesine karar verdi. AYM ayrıca, “yürütmeyi durdurma” talebinin de esas inceleme aşamasında karara bağlanmasına hükmetti.

 

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından CHP, yasanın 17 maddesinden 16’sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması adına 15 Ağustos’ta AYM’ye başvurmuştu

Milletvekili Nimet Özdemir, Yüksek Mahkeme’nin kararı açıklanmasının ardından sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Mahkemenin konuyu esastan incelemeye karar vermiş olması bizim için çok önemli bir aşamadır” dedi.

Başvuru, Genel Kurul’da görüşülürken, hayvan hakları savunucuları da sabahın erken saatlerinden itibaren mahkeme binasının karşısındaki Ahlatlıbel Parkı‘nda toplandı. Grup, Yüksek Mahkeme’den yasayı bir an önce iptal etmesini istedi.

Öte yandan Ankara Barosu üyesi avukatlar ve Baro Başkanı Mustafa Köroğlu da eylemcilere destek için AYM önüne geldi.

 

Anayasa Mahkemesi katliam yasasını görüşecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin