AKP’den sokak hayvanlarını ‘uyutmak’ için kanun hazırlığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- AKP, Hayvan Hakları Kanunu’nda yapılacak değişiklikle sokak hayvanlarının uyutulması konusunu gündemine aldı. Kanun teklifinin Meclis kapanmadan önce yasalaştırılması planlanıyor.

AKP, Hayvan Hakları Kanunu’nda yapılacak değişikle sokak hayvanlarının uyutulması konusunu gündemine aldı. Sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifinin ardından Meclis kapanmadan önce yasalaştırılması planlanıyor.

Ekonomim’den Canan Sakarya’ya konuşan AKP’li kaynaklar, yapılacak yeni düzenleme ile her belediyenin, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğraflarını çekerek kuracakları internet sitesinde sahiplendirmeleri için ilan yayınlayacağını kaydettiler. Köpeklerin fotoğrafları internet sitesinde belirli bir süre bekletilecek, bu sürenin 30 gün olması planlanıyor.

30 gün içerisinde sahiplenilmeyen köpekler enjeksiyon ile uyutulacak. Sahiplenilen ve uyutulan köpeklerden sonra boşalan barınaklara yeni köpekler getirilecek süreç bu şekilde işletilecek. Yapılacak yasal düzenlemede kırsal ya da kent ayrımı yapılmayacağı belirtildi.

AKP’den sokak hayvanlarını ‘uyutmak’ için kanun hazırlığı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin