Can kaybı 36 bin 187’e yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 09.00 itibarıyla depremlerde 36 bin 187 kişinin vefat ettiğini, 108 bin 68 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Merkez üssü Maraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğrattı.Deprem Maraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’ı vurdu.

Geç başlayan arama kurtarma çalışmalarına devam edilirken, iktidar da sert bir dille eleştirildi.Deprem bölgesinde yıkılan binalara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında müteahhitlerin de bulunduğu kişiler gözaltına alınmaya ve tutuklanmaya devam ediyor.Öte yandan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 10 günün ardından depremden etkilenmesi bakımından Elazığ’ın, 11’inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirileceğini bildirdi.

 

AFAD, Maraş merkezli depremlerde 36 bin 187 kişinin vefat ettiğini, 108 bin 68 kişinin de yaralandığını açıkladı.AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36.187 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, “108.068 vatandaşımız ise yaralanmıştır (enkazdan sağ kurtulanlar, depremden etkilenenler ve deprem kaynaklı yaralanmalarla hastaneye başvuranlar). 216.347 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Can kaybı 36 bin 187’e yükseldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin