Japonya’da 7.6 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından yapılan açıklamada, “Tsunami uyarısı yapılmıştır. Lütfen derhal bölgeyi tahliye edin” çağrısı yaptı. Tsunami uyarısı yapılan kıyı bölgeleri, Ishikawa, Niigata ve Toyama. Bölgedeki Wajima Limanı‘na 1,2 metrelik tsunami ulaştı.

Depremin ardından binlerce evin elektriği kesildi ve etkilenen bölgeye uçuşlar ve demiryolu hizmetleri aksadı. Yerel yönetimler ve itfaiye teşkilatlarına göre Ishikawa’nın bazı bölgelerinde çok sayıda ev çöktü.

Kamu yayıncısı NHK’nin bildirdiğine göre, 7,6 büyüklüğündeki deprem, Japonya Denizi kıyılarının bazı kısımlarında yaklaşık 1 metrelik dalgaları tetikledi ve daha büyük bir dalganın beklendiğini bildirdi.Japonya Devlet Televizyonu’nda açıklamalarda bulunan yetkililer, depremin merkez üssü olan Ishikawa’da kıyıya vuran dalgaların 5 metreyi bulabileceği uyarısı yaptı.

Ishikawa’nın güneyi ve kuzeyinde ise dalgaların 3 metreyi bulabileceği aktarılarak bölgede yaşayanlara sığınak bulmaları ve yüksek bölgelere gitmeleri çağrısı yapıldı.Yetkililer, bölge halkına yönelik uyarısında, olası bir trajedinin önüne geçmek için durumun ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Şu ana kadar depremin neden olduğu can kaybı veya yaralanma hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.USGS’de yer alan verilere göre Noto yarımadasında meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından 6.2, 5.2, 5.4 ve 5.6 büyüklüğünde artçı depremler de meydana geldi. Depremlerin yerin 10 kilometre altında meydana geldiği ifade edildi.

 

Yeşil Gazete

Japonya’da 7.6 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin