Bursa’da Amedspor’a saldırı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Bursaspor’la oynadığı maç için Bursa’ya giden Amedspor futbolcularına yönelik ırkçı saldırı sahada da sürdü. Sahaya çıkan Amedspor futbolcularına yönelik fiziki saldırı gerçekleşti, trübünden ırkçı sloganlar atıldı. Amedsporlu futbolcular, sahaya çevik kuvvet yardımıyla çıktı, maç sırasında da sahaya yabancı madde yağdı. Ayrıca bir grup taraftar beyaz Toroslar ve JİTEM üyelerinin fotoğraflarını açtı. Saldırı soyunma odasında da devam etti.

Amedspor’un uğradığı bu saldırı sosyal medyada da tepki gördü. #Amedsporyalnızdeğildir etiketi ile binlerce destek twiti atıldı.

İkinci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, Bursaspor’la oynayacağı karşılaşma için geldiği Bursa’da dün geceden beri Bursa taraftarları tarafından ırkçı saldırılara uğruyor. Gece Amedspor oyuncularının kaldığı otelin önüne gelen bir grup taraftar, ırkçı sloganlarla havai fişek atmıştı.

MA’nın haberine göre; saat 14’te‘de Bursaspor’un Timsah Arena Stadı’nda başlayacak olan karşılama öncesi stada giren taraftarlar, ellerinde on metrelerce uzunluğunda olan Türk bayrağına yazılı, “Göğün direği alınana dek ay yıldız hüküm sürecek” pankartı taşıyarak sık sık ırkçı sloganlar attı. Pankartı taşıyan onlarca kişinin kamera karşısında yüzlerini kapatması dikkat çekti.

Maçın başlamasına dakikalar kalırken Bursaspor futbolcuları, ısınmak için sahaya “Ne mutlu Türküm diyene” sözlerinin yer aldığı bir şarkıyla çıktı. Bursaspor taraftarları, maç öncesi ısınmak için sahaya inen Amedspor’lu futbolculara ise “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum” ve “İntikam” gibi sloganlar attı.

 

Irkçı saldırılar fiziki saldırılara da döndü. Saha etrafında yoğun polis bulunmasına rağmen taraftarlar Amedspor oyuncularını hedef aldı. Saldırılara saha içerisinde yer alan kimi Bursaspor ve Amedspor yöneticileri engel olmaya çalışırken, saldırıya polisin müdahale etmediği de görüldü. Saldırı anında tribünlerde bulunan binlerce taraftar, “Vurun, vurun” diye bağırdı.

Bursa’da Amedspor’a saldırı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin