Toranj sanat , faaliyetlerini sürdürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Van’ın sayılı sergi salonlarından birini bünyesinde bulunduran Toranj Sanat , bu yönlü etkinliklerine devam ediyor. Toranj Sanat, son olarak genç sanatçı Yusuf Özdemir’in eserlerinin sanatseverlerle buluştuğu sergi düzenledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Resim Bölümünden mezun Ressam Yusuf Özdemir, çocukluğundan beri resim sanatına ilgi duyuyor. Başlarda profesyonel bir yardım almayan Özdemir, üniversite yıllarında tercihini sanattan yana kullanıyor. Bugüne kadar iki sergi düzenleyen ve resim alanında eğitimler veren Özdemir, sergisinde üniversitede de en sevdiği teknik olan yağlı boya ile yaptığı resimleri sergiliyor.

Son üç yılda yaptığı eserleri sergilediği sergi ile ilgili ise şunları dile getiriyor: “Sanat Tarihi’nde ölüm ve günah kavramlarının çokça işlendiğini görüyoruz. ‘Memento Mori’ yani ölümü hatırla kavramıyla Rönesans ve Barok dönemde çok sık karşılaşıyoruz. İslam dininde de birçok hadis ölümü hatırlamamız üzerine nasihatler veriyor bize. Bende resimlerimde bir nasihat veriyorum ama bu nasihat öncelikle kendim için. Zaten resimlerimi de kendim için yapıyorum ve üzerine alınan da alınsın diyorum. Bu ölümü hatırlama düşüncesi bizi kibirden, kıskançlıktan, kötü işler yapmaktan, kötü işleri sevmekten alıkoyuyor.”

Çoğunlukla seçtiği konularla ilgili eleştirilere maruz kaldığını belirten Özdemir, “Karamsar ve sıkıcı konular seçtiğimi söylüyorlar. Bende keyifli çalışmalar yapmak istiyorum ama resim de sadece göze hitap eden görseller değiller. Bir yandan insanları da düşündürmesi gerekiyor. Bende bu yüzden insanları biraz düşündürecek işlerle uğraşmak istiyorum. Şu anda bir sonraki sergim için çalışıyorum ve konusunu ‘kuraklık’ olarak belirledim” diyor.

Sergisinde ölümle birlikte ölümden sonrasına ait resimlere de yer veren Özdemir, sergisini gezen herkesin bugün ne yaptığını sorgulamasını istediğini söylüyor. Sanat tarihindeki ustalardan etkilendiğini belirten Özdemir en sevdiği ve etkilendiği ressamın Francisco Goya olduğunu ifade ediyor.

Van’da son yıllarda sanat alanında bir gelişme gördüğünü aktaran Özdemir, “Van’da yeni açılan sanat galerileri resim sanatı oldukça etkiledi. Öğrencilerini getiriyorlar ve merak ettikleri şeyleri soruyorlar. Van’da çok yetenekli gençler de var. Gerçekten tanıdığımız zaman görüyoruz. Hepsinin de ayrı özellikleri var ve karakterlerini de bu işe yansıtıyorlar” diye kaydediyor.

Kaynak: Serhat News

Toranj sanat , faaliyetlerini sürdürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin