Kanalizasyon rögarları hastalık saçıyor: Mahalleli endişeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Van’ın Edremit ilçesine bağlı Selahattin Eyyübi Mahallesi’nde geçen derede bulunan kanalizasyon rögarları hastalık saçıyor. Yaklaşık 5 yıldır lağım kokusuna maruz kalan mahalle sakinleri sorunun çözülmesini istiyor.

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Selahattin Eyyübi Mahallesi S.Bedri Sokağı’nda bulunan evlerin arkasından geçen derede bulunan 3 kanalizasyon rögarı bulunuyor. Tuvalet giderlerinin oradan geçmesi nedeniyle yaz-kış kötü kokulara neden oluyor. Kokunun yanı sıra uzun süredir biriken çöpler ve yüzlerce köpeğin orada bulunması da mahalle sakinlerini endişelendiriyor. Yaklaşık 5 yıldır kanalizasyon gider borusu kokusundan şikâyetçi olan mahalleli kadınlar, sorunun bir an önce çözülmesi için çağrıda bulundu.

‘Belediye de muhtar da ilgilenmedi’
Kanalizasyon kokusundan kaynaklı cam ve kapılarını açamadıklarını, bahçeye dahi çıkamadıklarını belirten Hazal Bor, “Tuvalet gideri arkadan geçiyor dolup taştığı için bu kokuya maruz kalıyoruz. Belediye gelip inceleme yaptı burada ancak ‘Buraya giremeyiz bir şey yapamayız’ dedi. Kaç defa muhtarda geldi oda bir şey yapmadı oturdu. Hiçbir önlem alınmadı. Hem yaz hem kış aylarında bu koku devam ediyor” dedi.

‘Bir an önce bu sorun çözülmeli’
Yaklaşık 5 yıldır bu kokuya maruz kaldıklarını söyleyen Yıldız Bor’da, çocuklarını kapının önüne dahi çıkarmaya korktuğunu dile getirdi. Bor, “Özellikle akşam saatlerinde bu koku yayılıyor. Derede çok sayıda köpekte barınıyor. Kanalizasyon kokusuna bir de telef olan köpeklerin kokusu eklenince burası yaşanmaz oluyor. Bu durumdan çok rahatsızız. Çocukları tutamıyoruz bizden habersiz dereye gidip pis suya dokunuyorlar ve hasta oluyorlar. Bir an önce bu suyu engelleyip köpeklere de bir çare bulmaları gerekiyor” çağrısında bulundu.

‘Belediye temizleme zahmetinde bulunmuyor’
Şehriban Şahin ise, yayılan kokudan dolayı çöplerini dahi dökmek için dışarıya zor çıktıklarını ifade etti. Şahin, “Bu dereden gelen kokudan aşırı rahatsızız. Büyük bir alan olmasından kaynaklı da çocukları evde tutamıyoruz. Onlarda o alana giderek oyun oynuyorlar. Mahalle sakinleri şikâyette bulundu ancak bir çare bulunmadı. Gelip bir temizleme zahmetinde dahi bulunmadılar. Yazın çok daha kötü kokuyor. En önemlisi de çocuklar hasta oluyor” ifadeleriyle endişesini dile getirdi.

 

serhat news

Kanalizasyon rögarları hastalık saçıyor: Mahalleli endişeli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin