Peri Vadisi’nde halka yasak olan bölgede ‘av turizmi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Dersim, Elazığ ve Bingöl sınırları içerisinde bulunan Peri Vadisi’nde maden sahaları ve taş ocaklarına ek bir de ‘av turizmi’yle hayvanlar yok ediliyor. Karakoçan Dayanışma İnsiyatifi bölgedeki halkın girişine yasak olan bölgelerde avcıların dağ keçileri de dahil birçok canlıyı katlettiğini duyurdu. 36 dernek tarafından yapılan ortak açıklamada, bölgeye yönelik kültürel saldırılara ek bir de doğaya karşı saldırıların gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Açıklamada Peri Vadisi’nin Elazığ-Karakoçan bölgesinde Limak Holding‘in yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen inşa ettiği Pembelik Barajı‘nın ana gövdesinin bulunduğu Karakoçana bağlı Paş-Pamuklu köyleri ile Dersim Nazimiye’ye bağlı Dallıbahçe köyünün Çamurek-Ger mezrası havzasında işbirlikçilerin de katkısıyla ‘Peri Vadisi’ doğasında orman yangınlarından ve madenlerden kurtulmayı başarmış son hayvanların da katledildiği bildirildi. Vatandaşların talebi ise şöyle dile getirildi:

“DEP (Karakoçan) Peri Vadisi halkı olarak, hiç durmadan bıkmadan, usanmadan bir kez daha haykırıyoruz:Başka bir canlıyı öldürmenin sporu, turizmi, hobisi, ihalesi olamaz.Başta Dep-Peri Vadisi olmak üzere tüm Türkiye’de avcılık yasaklansın. Av cinayettir.”

Yeşil Gazete

Peri Vadisi’nde halka yasak olan bölgede ‘av turizmi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin