Mardin’de zeytin temalı gastronomi çalıştayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Mardin Valiliği, Derik Kaymakamlığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Derik Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı ve Artuklu Üniversitesi ortaklığında düzenlenen “Derik Zeytin Çalıştayı ve Zeytin Temalı Gastronomi Programı” açılışı gerçekleştirildi.

Mardin Life’de yer alan habere göre Derik Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayın açılış törenine; Vali Mahmut Demirtaş, Kilis Valisi Recep Soytürk, Derik Kaymakamı Evren Çakır, Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, siyasi parti ve STK temsilcileri, akademisyenler, şefler, gastronomi yazarları ile vatandaşlar katıldı.

Program, Vali Demirtaş’ın beraberindekilerle zeytin temalı resim sergisini ve coğrafi işaret alınması planlanan stantları gezerek yöresel lezzetleri tattı.
Açılış konuşmalarıyla devam eden programda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Asurlardan Sümerlere, Hititlerden Sasaniler’e, Bizans’tan Osmanlıya pek çok kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan Mezopotamya’nın bereketli topraklarında her medeniyet kendisinden bir değeri diğerine devrederek tarih sahnesinden ayrıldığını söyledi.

Tarihe adlarını yazdıran bu medeniyetlerin Mardin’de bıraktığı üç mirasa dikkat çeken Vali Demirtaş, “Birincisi taşın dile geldiği, kilin sanata dönüştüğü eşsiz mimarimizdir. Kartal yuvasını andıran eski Mardin, bu mirasın timsalidir. İkincisi Mezopotamya’nın bereketli toprakları ve bu topraklarda yürütülecek tarımsal faaliyetlerdir. Üçüncüsü ise bereketli topraklarda yetiştirdiğimiz ürünlerle ortaya çıkardığımız, eşsiz ve paha biçilmez tatlara ev sahipliği yapan Mardin mutfağıdır. Bu üç miras bugün Mardin’de üzerinde hassasiyetle durduğumuz, gelişimi, katma değer üretimi için yoğun mesai harcadığımız turizm, tarım ve gastronomi başlıklarımızın da özünü teşkil etmektedir.” dedi.

Mardin’de zeytin temalı gastronomi çalıştayı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin