Lütfü Savaş: Hatay’da 20 bin kişi öldü, 24 bin yaralı var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Maraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki en büyük yıkıma Hatay’da yol açtı. 10 ilde vefat edenlerin sayısı 40 bine yaklaştı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentte su ve elektrik sorununun devam ettiğini söyledi. Çoğu yere elektrik verildiğini ancak merkez ilçe Antakya’nın ıssız ve geceleri karanlık durduğunu belirterek, “Maalesef Antakya’ya çok elektrik merkeze verilemiyor. Çünkü çok açık kablo, yıkılmış apartman var. Su konusunda Antakya ve Defne biraz da Samandağ’a su veremedik. Bunun dışında her yere su verdik” dedi.

Hatay’da depremde yaklaşık 20 bin kişinin öldüğünü, 24 bini aşkın kişinin de yaralandığını belirten Savaş, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Bir kısmı şehir dışında bir kısmı şehir içerisinde. Tıp fakültesi ve dışarıdan gelip sahra hastanesi kuran dostlarımızın hastanelerinde tedavi görüyor” bilgisini aktardı.

 

Altyapının büyük zarar gördüğünü, hasarlıların yanısıra en az yüzde 80’ini yıkmak zorunda olduklarını vurgulayan Savaş, durumu şöyle özetledi:

“Hatay’da 3 binin üstünde yıkılan bina var. 20 bin civarında ağır hasarlı, 10 bin civarında orta hasarlı bina var. Hepsini yıkmamız lazım. Cenazelerimizi defnederken bir yandan hafriyat çalışmaları başlıyor. Hatay’ı tekrar nasıl ayağa kaldırırız bunun çalışmasını yapıyoruz.

Bizim insanlarımızın bu şehirden gittiğini ve geri dönmeyeceklerini düşünen insan sayısı çok. Belediye başkanı olarak söylüyorum ki burası bizim yurdumuz olmaya devam edecek. Biz, inşallah en yakın zamanda Suriye ile barış imzalayacağız. Suriye’den gelen bu kardeşlerimizi uluslararası hukukun güvencesi altında oradaki altyapıları da oluşturarak tekrar huzur içerisinde kendi ülkelerine göndereceğiz. Bizim insanlarımızın da tekrar şehre gelmesi için şehri daha cazip hale getireceğiz.”

Lütfü Savaş: Hatay’da 20 bin kişi öldü, 24 bin yaralı var

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin