İnci kefali kirlilik ve avlanma tehdidi ile karşı karşıya

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Dünyada sadece Van Gölü’nde olan İnci kefali, yumurtlamak için göç yolculuğunu sürdüğü dere yataklarında, kirlilik ve avlanma nedeniyle “yok olma” tehlikesiyle karşı karşıya.

Van Gölü’nde endemik balık türü olan İnci kefali, yumurtlamak için sığındığı tatlı su yolculuğunda büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Avlanma yasaklarına rağmen her gün yüz binlerce İnci kefali bilinçsiz bir şekilde avlanıyor. İnci kefali, İpekyolu İlçesi’ne bağlı Van Kalesi civarında akan tatlı suya yolculuk yaparken kalenin arka tarafından akan doğal su kaynaklarının kirlilik nedeniyle büyük bir bölümü yosunlarla kaplanmış durumda. Suya atılan plastik, cam ve evsel atık nedeniyle balık ve diğer canlıların yaşamı tehlike altında.

Öte yandan balıkların avlanması ve satılmasını önlemek amacıyla konulan 3 aylık “yasak kararı”na yönelik yalnızca belli yerlerde önlem alan yetkililerin, balığın göç yolculuğunu tamamladığı birçok dere ve akarsu kenarında hiçbir tedbir almaması bilinçsiz avlanmanın artmasına neden oluyor.İnci kefali, bir taraftan üremek için sığındığı dere ve akarsuların kirliliği, diğer taraftan da avlanma nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

 

Jinnews

İnci kefali kirlilik ve avlanma tehdidi ile karşı karşıya

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin