İliç’te 9 işçi kaderine terk edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- 13 Şubat 2024 günü İliç Anagold Altın madenin atık toprakların depolandığı Liç yığın alanında yaşanan toprak kayması sonucu aradan 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen göçük altında kalan 9 işçin henüz izine rastlanmadı. Bölgeden çekilen yeni görüntüler yaşanan toprak kaymasının dehşetini ortaya koyuyor.

Bir aydan fazladır 9 işçinin izine rastlanmazken bölgeden çekilen yeni görüntüler kayan toprak kütlesinin dehşetini ve bölgenin Fırat nehrine olan yakınlığını ortaya koyuyor. İliç Çöpler köyünde bulunan Anagold altın madeninde bir yandan kayan toprak enkazı altında kalan 9 işçi aranırken diğer taraftan da Liç yığınında yeni bir toprak kaymasını engellemek için liç sahasının en üst kısmında yüzlerce iş makinası ile topraklar başka bölgelere taşınıyor.

 

Altın madenin üst kısmında çekilen görüntülerde kayan milyonlarca ton toprak kütlesinin büyüklüğü ve kayan alanın tam görüntüsü ortaya çıkarken toprak kütlesinin kayarak Karasu nehrine ne kadar yakın bir mevkiye gittiğini de gözler önüne seriyor.

 

Anagold altın madeninde liç toprak yığınında yaşanan toprak kayması sonucu 2 araç içinde 3 kişinin toprak yığını altında kaldığı ve araçlarının sürüklendiği mangenez çukuru olarak bilinen Şahin çukuru olarak adlandırılan çukur alanında bugün teknik cihazlar ile yapılan çalışmalar sonucunda toprak yığının yaklaşık 6 metre altında büyük bir metal yoğunluğu tespit edildi ve birçok arama kurtarma ekibi bu bölgeye yönlendirilerek çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı.

 

İliç Anagold altın madeninde 13 şubat 2024 günü meydana gelen toprak kayması sonucu kimyasal madde ve siyanür içeren milyonlarca toprak yığınının kayması sonrası sabırlı deresine akan atık toprak içindeki kimyasal suların karasu nehri üzerinde kurulan Bağıştaş barajına aktığı iddiaları sonrası yakın zamanda köylüler bölgede ölü balıklar tespit etmiş sonrası jandarma ekipler bölgeye ekip koymuş ve her gün belirli saatlerde bölgede il tarım müdürlüğü ekipleri ile birlikte denetim yapıldığı ve ölü balıkların toplandığı bölgedeki köylüler tarafından iddia edilirken bugün sabah saatlerinde ilçe tarım müdürlüğü ekiplerinin çok sayıda ölü balığı topladığı iddia edildi.

 

Munzur press

İliç’te 9 işçi kaderine terk edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin