Can kayıpları artıyor: 10 ilde 1014 ölü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Türkiye’nin Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok il, saat 04.17’de Maraş merkezli Richter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD’dan alınan bilgiye göre yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yurdun büyük büyük bölümünden hissedildi. Birçok ilden can kaybı haberleri geldi. Depremin ardından birçok ilde peş peşe artçı depremler meydana geldi. Saat 13.24’te bir büyük deprem daha meydana geldi. Kandilli, Maraş Gözpınar-Ekinözü’nde 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklarken, AFAD da Maraş Elbistan’da büyüklüğü 7.6 olan bir deprem daha meydana geldiğini söyledi.

Dakika dakika gelişmeler şöyle:

YENİ BİR DEPREM DAHA: 5.9 ve 5.1

15.26 Maraş’ın Göksun ilçesinde 5.9 ve 5.1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi

15.14 TBMM Başkanı Mustafa Şentop: TBMM Genel Kurulu yaşanan deprem felaketi nedeniyle yarın toplanarak çalışmalarına ara verecek. Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş ve ailesine henüz ulaşamadık.

CAN KAYBI 1014’E, YARALI SAYISI 7 BİN 3’E YÜKSELDİ

15.08 AFAD Başkanı Yunus Sezer açıklama yaptı. Sezer’in açıklamasına göre; depremde can kaybı 1014’e yükseldi. Sezer ayrıca 2 bin 824 binanın hasar gördüğünü söyledi. Yaralı sayısı da 7 bin 3 oldu. Sezer’in açıklamasına göre; şu ana kadar 105 artçı deprem söz konusu.

14.51 AFAD: Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz’de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır.”

14.07 Maraş’ta ikinci kez meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş havalimanları uçuşlara kapatıldı. Hatay Havalimanı da pisti depremde zarar gördüğü için uçuşlara kapatılmıştı.

AFAD: YENİ DEPREM, ESKİSİNDEN BAĞIMSIZ BİR DEPREM

13.51 AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, açıklamalarda bulunuyor: Yeni deprem, eskisinden bağımsız bir deprem.

İKİNCİ BÜYÜK DEPREM, CANLI YAYINDA BİNA YIKILDI

13.34 Maraş’ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bir büyük deprem daha meydana geldi. AFAD, Maraş’ta 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem nedeniyle haber kanallarının canlı yayın yaptığı sırada birçok bina yıkıldı. Ekipler geri çekilmek zorunda kaldı.

13.31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile telefonda görüştü, ildeki duruma ilişkin bilgi aldı.

13.09 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı:

912 ölü
5385 yaralı
2470 kurtarılan
2818 bina yıkıldı

AFAD, DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 7,7 OLARAK REVİZE ETTİ

12.54 AFAD, saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü ayrıntılı sismolojik çalışmalar sonrası 7,7 olarak revize etti.

ADANA’DA 36 KİŞİ ÖLDÜ

12:51 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Adana Valisi Süleyman Elban, İl Koordinasyon Merkezi’nde depremle ilgili bir değerlendirme yaptı.
Bakan Derya Yanık da şu ana kadar Çukurova ilçesinde 6, Tufanbeyli ilçesinde ise 1 binanın hasar gördüğünü, şu ana kadar 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yanık, öncelikli olarak enkaz altında kalan vatandaşları sağ olarak kurtarılması için çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü belirterek, “Tam bir dayanışma görüntüsüyle bu süreci atlatacağız. Kış şartlarından dolayı maalesef depremin etkilerini biraz daha yoğun hissediliyor. Kurum ve kuruluşlarımızı görevini eksiksiz olarak yerine getirmektedir” diye konuştu.

12.15 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dezenformasyon içerikli deprem paylaşımlarına soruşturma başlattı.

12.05 Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü: “İlk yapılan tespitlerde Bakanlığımızın yurtlarında yıkım meydana gelmediği, enkaz altında kalanların bulunmadığı tespit edilmiştir.”

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARDAN YARALANAN YOK

12.02 Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, “Depremden etkilenen bölgedeki ceza infaz kurumlarımızda kalan hükümlü ve tutuklulardan yaralanan veya hayatını kaybeden bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen ve çevre illerimizde hissedilen 7.4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Depremden etkilenen bölgedeki ceza infaz kurumlarımızda kalan hükümlü ve tutuklulardan yaralanan veya hayatını kaybeden bulunmamaktadır. Bölgedeki ceza ve infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutukluların aileleri ile görüşmeleri konusunda gerekli kolaylık sağlanmaktadır” denildi.

ÜÇ ASKER VEFAT ETTİ

11. 56 Milli Savunma Bakanı Akar, üç askerin vefat ettiğini ve yaralıların olduğunu açıkladı. Birliklerde tekrar yoklamalar alınıyor.

11.40: Spor Bakanı Kasapoğlu, yaptığı açıklamayla tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğunu duyurdu

11.33 YÖK: Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerindeki yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verilmiştir.

‘DİYARBAKIR’DA MAHPUSLARIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ’

11.26: İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, “Diyarbakır Hapishanesindeki mahpusları ziyaret ettim. Mahpusların sağlık durumları iyi, hapishanede hasar bulunmadığını söylediler. Mahpuslar, yakınları için endişe içindeler.Yetkililer, mahpusların yakınları ile iletişim kurmalarını sağlamalı” açıklaması yaptı.

11.24 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz.

11.15 Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Sözcüsü Doğan Hatun: Dokuzu merkezde 21 yapı yıkıldı. Çok katlı binalar yıkıldı. Bağlar ilçesinde hasarlı yapılar var. Hızlı bir şekilde yıkılması için çalışmalar başlatılmış durumda. Hasarlı 100 yapı tespit ettik. Tabi bu şu anda sahanın yüzde 20’sini kapsıyor. 23 can kaybı var, enkazdan 400 kişi yaralı kurtarıldı.

11.11 İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, Antep Nurdağ İlçe Başkanı Bünyamin Tek ve eşinin meydana gelen depremde hayatını kaybettiğini duyurdu.

11.08 Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’deki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

11.05 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Türkiye ile tam dayanışmadayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’yla temastayım. NATO müttefikleri şu anda destek için seferber olmuş durumda.

REUTERS: CEYHAN LİMANI’NDA FAALİYETLER DURDURULDU

10.59 Reuters ajansı, deprem nedeniyle Ceyhan limanında faaliyetlerin durdurulduğunu duyurdu. Haber, Tribeca Denizcilik Hizmetleri şirketine dayandırıldı.

İL İL SON DURUM AÇIKLANDI

10.02 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremdeki son durumla ilgili açıklama yaptı. Oktay, 10 ilde 284 kişinin vefat ettiğini, 2 bin 323 kişinin yaralandığını, 1710 binanın da yıkıldığını açıkladı.

Oktay’ın açıklamasına göre il il son durum şöyle:

Maraş: 70 ölü, 200 yaralı, 300 bina yıkıldı.
Hatay: 4 ölü, 7 yaralı,
Osmaniye: 20 ölü, 200 yaralı, 83 bina yıkıldı.
Adıyaman: 13 ölü, 22 yaralı, 100 bina yıkıldı.
Diyarbakır: 14
Urfa: 18 ölü, 200 yaralı, 60 bina yıkıldı.
Antep: 80 ölü, 600 yaralı
Kilis: 8 ölü
Adana: 10 ölü, 118 yaralı
Malatya: 47 ölü

Oktay şu bilgileri verdi:

“Depremin ardından bakanlarımız bölgeye gitti. Son derece ağır hava şartlarıyla mücadele ediyoruz.

Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, İslahiye, Reyhanlı ve Hassa ilçelerine doğalgaz akışı durduruldu.

Hatay Havalimanı şu anda uçuşa kapalı. Maraş ve Antep’i de sivil uçuşlara kapatmış durumdayız.

Deprem bölgelerine şu ana kadar 102 mobil baz istasyonu gönderilmiştir ve devreye alınmaya başlanmıştır.

En büyüğü 6,6 olan 78 artçı deprem meydana geldi. Artçı depremlerin ana depremden daha tehlikeli olduğunu hatırlatmak isterim.

“Bir hafta tüm okullarımız bu 10 ilimizde tatil ama sonrasıyla alakalı bakanımızla değerlendireceğiz.”

09:36 EGM: Deprem sonrasında, sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kuruluyor. Ayrıca provokatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 13 hesap yöneticisi tespit edildi.

09:31 Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, kentte 100 binanın yıkıldığını 28 kişinin öldüğü açıkladı.

09.19 Kilis Valiliği: 07.15 itibarıyla 49 ihbar alınmıştır. Musabeyli ilçesinde 4 ölü, 10 yaralı bulunmaktadır.

Saat 09.11 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi. Azerbaycan, deprem nedeniyle Türkiye’ye 370 kişilik arama kurtarma ekibi gönderecek.

Saat 08.48 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bölgeye İstanbul’dan arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemesinin gönderildiğini bildirdi.

Saat 08.42 AFAD bölgede toplam 66 artçı sarsıntının meydana geldiğini açıkladı.

Saat 08.38 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, KKTC’de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.

Saat 08.25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilerle görüşmelerinde depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

08:20 ABD, Türkiye’ye deprem için ‘gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu’ bildirdi.

08:15 Hatay Valisi Rahmi Doğan, “İskenderun’daki ve Antakya’daki devlet hastaneleri yıkıldı. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz” dedi.

08:02 Antep Valisi Davut Gül: “Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu” dedi.

07:48 NTV’ye konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ”Adıyaman’da çok sayıda bina göçük durumda. 28 kişi öldü. Yıkılan bina sayısı en az 100 civarında” dedi.

07:45 AFAD, depremde saat 06:30 itibarıyla yedi ilde 76 kişinin vefat ettiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

07:34 İlk açıklamalara göre toplam can kaybı Malatya’da 23, Diyarbakır’da altı, Urfa’da 15, Osmaniye’de beş olmak üzere en az 49.

Depremden en çok etkilenen kent Maraş’taysa Vali Ömer Faruk Coşkun, “Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi” dedi

Can kayıpları artıyor: 10 ilde 1014 ölü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin