Trendyol işçileri 11 gündür hak direnişinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ  HABER- Trendyol Express Dağıtım Merkezi’nde işlerine son verilmesine karşı 11 gündür direnişte olan işçiler, haklarını alana kadar mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Akçaburgaz mahallesinde bulunan Trendyol Express Dağıtım Merkezi’nde çalışan 50’yi aşkın işçi, sendikal faaliyetleri gerekçe gösterilerek 12 Ağustos’tan sonra belli aralıklarla işten çıkarıldı. İşten çıkarılan 14 işçi, 28 Ağustos’ta Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) ile Posta Telefon ve Telekomünikasyon İşçileri Sendikası (PTT SEN) öncülüğünde dağıtım merkezi önünde eylem başlattı. İşçiler, işten çıkarılanların geri alınması, 5 aylık iş sözleşmesinin kaldırılması ve sendikal faaliyetlerin engellenmemesini talep ediyor. 11 gündür eylemde olan Trendyol işçileri, talepleri ve direnişlerine dair konuştu.

Sendikal faaliyetlerinden dolayı işten çıkarıldığına dikkati çeken işçilerden Muhammet Cengiz, eşitsizlik ve adaletsizliğe karşı sendikalı olduğunu aktardı. Cengiz, “Kafalarına göre tutanak tutuyorlar ve eşit davranmıyorlar. Sendikada birkaç kişiydik. Adaleti sağlamak ve hakkımızı aramak için sendikalı sayımızı arttırmaya çalıştık. Şirket yöneticileri bunu fark edince bizi işten çıkardılar” dedi.

Aldıkları ücretlerin ekonomik kriz nedeniyle kendilerine yetmediğini söyleyen Cengiz, çalışma koşullarının da kötü olduğunu belirtti. Çalıştıkları yerde birçok riskle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Cengiz, “Mesela bir ara içinde bulunduğum servis kaza yaptı. Arabanın içerisindeki bir kadın işçi ayağı kırılmasına rağmen işe gelmek istiyordu. Öyle bir korku ve mobbing uygulanıyordu ki bu yüzden işe gitmek istiyordu. Onların istediği kadar iş yapmazsak bizi daha zor bölümlere vermekle tehdit ediyorlardı” diye belirtti.

Kazanana kadar direnişlerini sürdüreceklerini ifade eden Cengiz, eylemdeki işçi arkadaşlarının da bu konuda kararlı olduğunun altını çizdi. Cengiz, “Buradan milletvekillerine ve gazetecilere sesleniyorum; onların desteklerini bekliyoruz. Buraya gelip çayımızı içsinler. Bu düzenin değişmesi için herkesin bizi desteklemesi gerekiyor. İçerideki adaletsizliği ve düzensizliği değiştirmek için birlik olmamız lazım” çağrısı yaptı.

 

MA

Trendyol işçileri 11 gündür hak direnişinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin