Antep’te kadınların 40 derecede zorlu fıstık mesaisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Gaziantep, Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alırken, bu yıl Antep fıstığı hasadıyla çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Ancak, bu hasat süreci özellikle kadın tarım işçileri için oldukça zorlu geçiyor. Kadınlar, 40 dereceyi aşan sıcaklıklara rağmen, sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar fıstık toplamak için tarlalarda ter döküyor.

Gaziantep’te son yılların en yüksek rekoltesi beklenen Antep fıstığının ilk mahsulü olan baklavalık boz fıstığın hasadı başladı. Kadın işçiler, şehrin coğrafi işaret tescilli ürünü olan bu değerli mahsulü toplarken, sıcak havanın bunaltıcı etkisine rağmen çalışmaya devam ediyorlar. Günde yaklaşık 12 saat boyunca tarlada çalışan kadınlar, kazandıkları bin TL ile ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

 

65 yaşındaki Döne Takıl, sabah 06.30’da tarlaya geldiklerini ve akşam 17.00’e kadar çalıştıklarını belirterek, “Sıcak hava bizi çok bunaltıyor ama ekmeğimizi bu şekilde kazanıyoruz. Mecbur çalışıyoruz, ailemin geçimini sağlamak için sıcakta çalışıyorum” dedi.

Bir başka tarım işçisi olan Şemsiye Taşan ise, sıcak havada çalışmanın zorluklarına rağmen işlerini zevkle yaptıklarını ifade etti. “Bu tarlada çalışan işçilerin tamamı kadınlardan oluşuyor. Aile bütçesine katkı sağlamak için buradayız. Hayat şartları zor olduğu için artık evde sadece bir kişinin çalışması yeterli olmuyor,” diye konuştu.

 

İHA

 

Antep’te kadınların 40 derecede zorlu fıstık mesaisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin