Batman’da Toplu Balık Ölümleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ  HABER- Batman’da bulunan Ilısu Barajı göl havzasında toplu balık ölümleri yaşanıyor. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa yaşananların endişe verici olduğunu söyledi.

Dicle Nehri üzerinde bulunan Ilısu Barajı göl havzasında toplu balık ölümleri yaşanıyor. Batman sınırların içinde bulunan gölde yaşanan ölümler, günlerdir yaşam savunucuların gündeminde. Batman Çayı’nda da geçtiğimiz aylarda balık ölümleri yaşanmış, ölümlerin BOTAŞ’tan sızan petrolden kaynaklandığı tespit edilmişti.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, ortaya çıkan tabloya seyirci kalınmaması gerektiğini söyledi. Argunağa, “Batman Ilısu/Veysel Eroğlu Barajı göl havzasında günlerdir toplu balık ölümleri yaşanıyor. Oymataş, Kavşak ve diğer bölgelerde yaşanan bu gelişme son derece endişe verici. İlgili kurumların ve kamuoyunun buna sessiz kalmaması lazım. Halkımızı, yerel ve yaygın basın/medya temsilcileri ve kamuoyunu duyarlı olmaya ve sosyal medyada tepki göstermeye davet ediyoruz Bizler yaşananların takipçisi olacağız” diye konuştu.

BOTAŞ’ın Batman Çayı üzerinden geçen boru hattında geçtiğimiz aylarda petrol sızıntısı yaşanmıştı. Argunağa, bir kez daha bu ihtimale dikkat çekti. Sorumlu kurumlara çağrıda bulunan Argunağa, “Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü söz konusu toplu balık ölümleri ile ilgili bir çalışma yaptı mı bilmiyoruz. BOTAŞ boru hattından bir sızma var mı fikri aklımıza takılıyor. Birileri ilaçla, dinamitle veyahut jeneratörlerle avlama yapsa bu vahim katliam yaşanır mı bilemiyoruz. Bunu açığa çıkarmak Tarım İl Müdürlüğüne düşer. Su ürünleri mühendislerinin sorunu araştırıp, balık ölümlerinin nedenini açığa çıkarması için ilgili kurumu ve denetimden sorumlu Batman ve Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı yetkilileri göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

İklim haber

Batman’da Toplu Balık Ölümleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin