İsrail-Hamas savaşında yüzlerce sivil, en az sekiz gazeteci öldürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Filistinli militan grup Hamas‘ın 7 Eylül’de İsrail‘e düzenlediği saldırının ardından başlayan İsrail hava saldırılarında en az sekiz gazetecinin yaşamını yitirdiği ve iki gazetecinin de kayıp olduğu bildirildi.

Filistin basın ofisinin bugün (11 Ekim) yaptığı açıklamada, Said al Tavil, Muhammed Soboh, Hişam al-Nawajha, Ibrahim Lafi, Muhammed Cergun, Muhammad al-Salihi, Esad Shemmale ve Selame Mim’in öldürüldüğü; Nidal al-Whahidi ve Haytham Abdel Wahed adlı iki gazeteciden ise haber alınamadığı belirtildi.
Nidal Al-Whahidi’nin ailesi, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından esir alınan kişilerin gösterildiği bir videoda Al-Whahidi’yi teşhis ettiklerini bildirdi. Ancak bu durum IDF tarafından resmi olarak kabul edilmedi.

Bir başka gazeteci olan Ibrahim Kannan ise 7 Ekim’de İsrail’in Gazze Şeridi‘nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırıyı takip ederken ayağından ve kolundan yaralanarak hastaneye kaldırıldı.Üç gazetecinin evleri saldırılarda tamamen yıkılırken en az 40 medya kuruluşu da hava saldırılarına hedef oldu.

Sınır Tanımayan Gazeteciler, bir açıklama yayımlayarak saldırılarda gazetecilerin hedef alınmasını ve öldürülmesini kınadı ve tarafları Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi‘nin 2222 sayılı kararı uyarınca gazetecilerin korunmasını sağlama çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“İsrail ve Filistin toprakları arasındaki savaşın sivil kurbanları arasında, görevleri sırasında öldürülen gazeteciler de bulunuyor. Son üç gün içinde ölümlerinden üzüntü duyduğumuz beş gazetecinin hepsi Filistinliydi. Geçtiğimiz on yıl içinde Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde 17 Filistinli medya çalışanı daha aynı akıbete uğradı ve toplam ölüm sayısı 22’ye ulaştı. Bu durum Filistin’i gazeteciler için dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri kılmaktadır. Hamas tarafından gerçekleştirilen katliamlarda ve İsrail bombardımanlarında yüzlerce sivilin öldürüldüğü mevcut bağlamda, bu suçları kınıyor ve tüm tarafları BM Güvenlik Konseyi’nin 2222 sayılı kararı uyarınca gazetecilerin korunmasını sağlamaya çağırıyoruz.”

Bölgede daha önce benzeri görülmemiş boyutlara ulaşan çatışmalarda, birkaç gün içinde yüzlerce sivil öldürüldü.İsrail güçleri ile Hamas arasındaki saldırılarda 900 Filistinli ve bin 200 İsrailli olmak üzere en az 2 bin 100 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında yüzlerce sivilin bulunduğu belirtildi.

Yazı: Yeşil Gazete
Foto: AP, Reatorus

İsrail-Hamas savaşında yüzlerce sivil, en az sekiz gazeteci öldürüldü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin