Bulgaristan’da su kıtlığı yaşanıyor

featured
denemeler - 12
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Yüksek sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle Edirne’de nehirlerde su seviyesi alarm veriyor. Meriç Nehri’nin debisi saniyede 30 metreküpe, Tunca Nehri’nin debisi 2 metreküpe kadar geriledi.

Artı Gerçek’in haberine göre Edirne Valisi Yunus Sezer, Tunca Nehri’nden beslenen tarım arazilerini gezerek son durum hakkında bilgi aldı. Altı köy ve il merkezinde bulunan çeltik alanlarına su ulaştırmak için yapılan çalışmalar devam ediyor. Meriç Nehri üzerindeki tüm pompalar 24-25 Ağustos ve 28-29 Ağustos arasında yine kapatılarak nehre su salımı yapılacak.

Komşu Bulgaristan’ın Türkiye sınırındaki Yambol bölgesinde de onlarca köyde su kesintisinin devam ettiği belirtildi. Bulgaristan Radyosu’nun (BNR) haberinde, “Stralca Belediyesi’nde durum kritik. Bölgede 22 yerleşim yerinin 20’sinde temmuz ayının ortasından 24 Ağustos’a kadar su kıtlığı nedeniyle acil durum ilan edildi. Yerel idare, acil durumunu en az bir ay daha uzatılmasını talep ediyor. Yıllar önce yapılan sondajların yanı sıra yeni su kaynağı arayışları da devam ediyor ancak prosedürler çok yavaş ilerliyor” ifadelerine yer verildi.

Bulgaristan’da su kıtlığı yaşanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin