Birleşmiş Milletler: İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, “İsrail’in, kapana kısılmış insanlardan bölgeyi boşaltmasını istemesi ancak çıkmalarına fırsat vermeden gerçekleştirdiği bombardıman tam bir vicdansızlıktır” dedi.

Martin Griffiths, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Han Yunus‘a yönelik yoğun bombardımanın devam ettiğini belirterek, “İsrail‘in, kapana kısılmış insanlardan bölgeyi boşaltmasını istemesi ancak çıkmalarına fırsat vermeden gerçekleştirdiği bombardıman tam bir vicdansızlıktır” ifadesini kullandı.

BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese de “Bu aynı zamanda Uluslararası Ceza Mahkemesinin Roma Statüsü uyarınca çok ciddi bir uluslararası suçtur” açıklamasında bulundu.

 

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze‘deki UNRWA tesislerinde 340 Filistinlinin öldüğünü, 1100’den fazlasının da yaralandığını bildirdi. Açıklamada Gazze Şeridi‘ndeki UNRWA tesislerinde 1,2 milyon yerinden edilmiş kişinin yaşadığı belirtilerek, saldırıların sivil halka yönelik ağır bir trajedi oluşturduğu vurgulandı.

Birleşmiş Milletler: İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin