İngiltere’de çiftçiler tarım politikalarına karşı ayaklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- İngiltere‘nin Avrupa Birliği‘nden çıkışı sonrası imzalanan ticaret anlaşmaları ve getirilen yeni kurallar üzerine, Save British Farming ve Fairness for Farmers gibi çiftçilik örgütleri, hükümetin politikalarının İngiliz çiftçilerini ‘katlettiğini’ ve dünyanın en kötü ticaret anlaşmalarından bazılarını müzakere ettiğini iddia ederek, protesto gösterisi düzenledi.

Euronews’in aktardığına göre Londra‘nın güneyinden Parlamento Meydanı‘na yavaşça ilerleyen traktörlerle gerçekleştirilen protestoda, çiftçiler “çiftçi yoksa gıda yok, gelecek yok” sloganlarıyla hükümeti harekete geçmeye çağırdı. Protestocular, İngiltere’nin yasakladığı standartlarda üretilmiş gıdaların ithalatına izin veren ve yerel çiftçileri zarara uğratan ticaret anlaşmalarının sonlandırılmasını talep etti.

Save British Farming’in kurucusu Liz Webster, hükümetin çiftçilere destek verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve yapılan ticaret anlaşmalarının İngiltere tarımını olumsuz etkilediğini belirtti. Brexit sonrası yaşanan bu durum, çiftçilerin bürokratik zorluklar, ihracat güçlükleri ve işgücü eksiklikleriyle mücadele etmesine neden oldu. Özellikle Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerle yapılan anlaşmalar, ucuz ithalat karşısında rekabet edememelerine yol açtı.

Brexit’in İngiltere tarım sektörüne etkileri, çiftçiler arasında büyük bir memnuniyetsizlik yarattı. Avrupa Birliği’nin ortak tarım politikalarının dışında kalan İngiltere, yeni ticaret anlaşmalarıyla kendini zor bir durumda buldu.

 

Bu anlaşmaların, özellikle gıda güvenliği standartları konusunda, İngiltere’nin katı yasalarına uymayan ürünlerin ülkeye girişine izin vermesi, yerel çiftçiler için adil olmayan bir rekabet ortamı oluşturdu. Yerel çiftçiler, kendi ürünlerini daha yüksek üretim maliyetleriyle yetiştirirken, daha düşük standartlarda ve daha ucuz maliyetle üretilmiş ithal ürünlerle rekabet etmek zorunda kaldılar.

 

Derleme: Yeşil Gazete

Foto: PA

İngiltere’de çiftçiler tarım politikalarına karşı ayaklandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin