Salda Gölü’nü talan eden şirkete 675 milyonluk kamu ihalesi verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Burdur’da “Türkiye’nin Maldivleri” olarak görülen Salda Gölü’ne iş makineleriyle giren ve yüzlerce yılda oluşan kumları taşıyarak çevreye zarar veren şirkete kısa süre önce milyonlarca liralık ihale verildiği ortaya çıktı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Adalet Bakanlığı 2 Nisan tarihinde “Gaziantep Nizip Ek Adalet Binası Yapım İşi ve Mevcut Binanın Tadilat İşi” adı altında bir ihale düzenledi. 13 Mayıs’ta imzalanan sözleşmeye göre ise ihaleyi 675 milyon TL teklif veren Güngör Tarım İnşaat Şirketi aldı. İhaleye başka şirketin katılmaması da dikkatleri çekti.

Adalet Bakanlığı’nın kasasından milyonlarca liranın aktarılacağı şirket hafızalara Salda Gölü’yle kazınmıştı. İktidar, 2019 yılında Salda Gölü’ne tüm tepkilere ve itirazlara rağmen bir millet bahçesi yapılacağını açıkladı.

Ardından da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 31 Temmuz 2019 tarihinde “Salda Gölü Millet Bahçesi” adı altında bir ihale düzenledi. Bu ihaleyi 21 milyon 770 bin TL’ye Güngör Tarım İnşaat isimli bir şirket aldı.

 

İhaleye ve millet bahçesi projesine itirazlar yükselirken koronavirüs salgınını fırsata çevirmek isteyen şirket, 2020 yılının Nisan ayında inşaat çalışmalarına başladı. Şirkete ait iş makinesi ve kamyonlar, Salda Gölü kıyısındaki kumsal alana girdi. Ardından da kepçeyle kazılıp, kamyonlarla sahilden alınan kumlar, beş kilometre uzağa, gölün başka noktasındaki kıyıya götürüldü. Bu olayın tepkilere neden olmasının ardından da şirket hakkında soruşturma başlatılmış, taşınan kumlar da eski yerlerine geri getirilmişti.

 

Birgün

Salda Gölü’nü talan eden şirkete 675 milyonluk kamu ihalesi verildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin