Hakkari’de yağış: Bir evi su bastı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Hakkari ve ilçelerinde son bir haftadır etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, yağışlar nedeniyle bir çok noktada yollar tahrip oldu. sürücüler yollarda güçlükle ilerledi.

Merzan Mahallesi Fırat Caddesi üzerinde bulunan biri engelli 7 kişilik Acar ailesinin iki katlı evlerinin birinci katı yağış nedeniyle su altında kaldı.

Ahmet Acar’a ait evin yanında bulunan kanalın taşması nedeniyle evin tamamı sular altında kaldı. Tüm eşyaların kullanılamaz duruma geldiği evin sakinleri çaresizce kendi imkanları ile evdeki suyu tahliye telaşına düşüp eşyalarını kurtarmaya çalıştılar.

Mahalle sakinlerinin de destek verdiği ev sakinleri belediyeden talep ettikleri vidanjörün gelmemesi nedeniyle Durankaya Belediyesinden vidanjör istediklerini belirttiler.

Ev sakinlerinden Çiğdem Acar, akşam saatlerinde başlaya yağmur nedeniyle oldukça zor duruma düştüklerini söyledi.

Mahalledeki bütün suyun ihmal nedeniyle evlerinin içine girdiğin anlatan Acar, yetkililerin duyarsızlığından yakındı.

Yıllardır evlerinin çevresindeki kanalın yapımı için dilekçe verdiklerini anlatan Acar” Evimizi su basmış suyu tahliye etmek için vidanjör bulamıyoruz. 4 saattir bu durumdayız. 7 kişilik bir aileyiz burada biri engelli. Nereye gideceğiz. Bu durumdan bir an önce kurtulmak istiyoruz. Biz buradan devletimize sesleniyoruz. Lütfen artık gelin ya. Bir vidanjörü bulmak bu kadar zor olmamalıdır. Saat 10dan beri bekliyoruz. 10 tonluk aracı bize Duramkaya’dan istemişler” şeklinde sitemini dile getirdi.

Hakkari’de yağış: Bir evi su bastı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin