Demirtaş Barajı’nın kıyısı, piknikçilerin bıraktığı atıklarla çöplüğe döndü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Bursa’da Demirtaş Barajı’nın kıyısı, piknikçilerin bıraktığı atıklarla çöplüğe dönüştü. DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, “Buradan beslenen, burada kendi döngüsünü sürdüren canlılara zarar veremeyiz” dedi.

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, piknikçilerin baraj çevresinde bıraktığı kirliliğin hava sıcaklığıyla arttığını söyledi. Demir, “Buraya gelen piknikçiler, yediklerini, içtiklerini, ambalajlarını buraya bırakıp gitmiş. Yurttaşlarımızdan bu piknik alanlarına, arabalarıyla gelip piknik yapmalarını, yaptıktan sonra atıklarını, ambalaj atıklarını, yediklerini, içtiklerini, arabalarına güzel bir şekilde poşetleyip, torbalayıp, geri götürüp, kent çöplüğüne atmalarını rica ediyoruz. Çünkü burası bir doğal alandır. Bu doğal alanları korumamız gerekiyor” dedi.

 

Atıklar nedeniyle sadece çevrenin değil, barajdaki balıklar ve kurbağalar ile su kuşlarının da zarar gördüğünü belirten Demir, şunları söyledi:

“Burası aynı zamanda bir su havzasıdır. Burada su kuşları var. Su kuşlarının da beslenme alanı burası. Suyun içerisinde kurbağalar ve balıklarımız var. Şimdi buraya biz plastik atıklarımızı attığımız zaman, bu suya gidiyor.

Su kuşları burada, onların içindeki, ambalaj atıklarının içerisindeki gıdalara ulaşmak için pet şişeleri ve naylon poşetleri de yemiş oluyor. Kimileri boynuna dolanıyor, ayağına dolanıyor, pençesine dolanıyor, kanadına dolanıyor. Bazen de o atıklardan zehirleniyorlar. Sindirim sistemini bozuyor. O nedenle de burası sadece bizim kullanımımıza açık alan değil, hayvanların da doğal alanıdır. Bütün doğal alanlarda olduğu gibi dikkat etmeliyiz.”

 

Baraj çevresinde otlayan hayvanların da risk altında olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:

“Burası aynı zamanda bir meradır. Burada koyunlar, keçiler, kuzular otlarken, buradaki cam atıklarından yaralanabilirler, zarar görebilirler. Birçok hayvan buraya atılan atıklara maruz kalıyor. Bunlara maruz kalan hayvanlarda, ciddi bir şekilde yaralanma ve zarar görme meydana geliyor. O yüzden de biz burada, birkaç saat keyif alacağız diye, buradan beslenen, burada kendi döngüsünü sürdüren canlılara zarar veremeyiz.”

(DHA)

Demirtaş Barajı’nın kıyısı, piknikçilerin bıraktığı atıklarla çöplüğe döndü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin