AKP’liler de HES projesine karşı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Doyran ve Geyikbayırı Mahallelerinde yapılması planlanan Doyran Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesine karşı yurttaşlar, çevreciler ve siyasi isimler bir araya geldi. Akdeniz Gerçek’in haberine göre düzenlenen halk buluşmasında yerel siyasiler, oda başkanları ve çevreciler, projeye olan karşıtlıklarını dile getirdiler.

Projeye tepki gösterenler arasında AKP Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar da vardı. Bölge halkının mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı ve projeye kesinlikle karşı olduklarını belirten Bayar, “Hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu projenin karşısındayız ve gerekli mercilere bu durumu ilettik” dedi.

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat de projenin tarıma ve turizme zarar vereceğini belirterek, “Yerli ve yenilenebilir enerjiye destek veriyoruz, ancak bu HES projesi bölgeye fayda sağlamayacak. Antalya, tarım ve turizmin başkenti. Burada kurulacak HES, hem doğaya hem de bölge halkının geçimine zarar verecek. Bu projeye sonuna kadar karşıyız” dedi.

AKP’liler de HES projesine karşı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin