Akbelen’de gün kolluk kuvvetlerinin ‘ağaç budama’ ablukası ile başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda nöbet tutan aktivistler, sabah 6.00 sularında jandarma ablukası ve testere sesleri ile uyandı.

Ablukanın nöbet alanının iki tarafını çevirecek kadar büyük çapta olması ve sinyal bozucularla tüm iletişim kanallarının engellenmesi ekoloji savunucularında hukuksuz ağaç kesimine devam edileceği veya nöbet alanındaki ağaçların kesilebileceği endişesine neden oldu.Valilik açıklaması ile izinsiz kesim işlemlerinin pazar günü itibarıyla sonlandırıldığını kolluk kuvvetlerine hatırlatan aktivistler, çalışan testerelerin derhal durdurulmasını talep etti. Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, testerelerin ağaç kesimi için değil kesilen ağaçların budanarak alandan çıkarılması için çalıştırıldığını açıkladı.

 

Sinyal bozucuların kullanılması ise aktivistlerde güvenlik endişesine neden oldu.Alandaki aktivistler “İnsanların şu an yaşadıklarımızdan haberi var mı?” sorularını yöneltirken, alan dışında iletişime geçerek durumu takip edenler ise ağaç kesimi yapılması ihtimalinden ve aktivistlerin güvenliğinden endişe duydu.Yalnızca budama işlemi için böylesine geniş çaplı bir ablukanın ve sinyal kesici kullanımının nedeni sorgulandı.

Ekoloji aktivistleri, özel bir şirket olan Limak’ın ormandaki Anayasa’ya aykırı faaliyetlerinin jandarma güçleri tarafından bu şekilde halkı mağdur ederek korunmasına tepki gösterdi.

 

Alanda testereler kesilmiş durumdaki yüzlerce yıllık ağaçları budayarak taşınabilecek boyutlara indirgiyor. Ardından oluşturulan tomruklar kamyonlara yüklenen orman arazisinden çıkarılıyor. Alanda yer alan kepçe ise toprağı tıraşlayıp kararak alanı düzlüyor.

Limak’a ait iş makineleri, jandarma koruması altında çalışmaya devam ediyor.

Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel ise Akbelen’de kesilen ağaçların tomruğa dönüştürüldüğünü bildirerek “Budama değil yapılan, hafifletmeye çalışıyorlar; kesim, katliam…” ifadelerini kullanıyor.

Yüzlerce yıllık ağaçların kesilmesinin ardından ormanlık alandan taşınmasıyla birlikte, yüzlerce yıldır bölgede yaşayan türler de doğal yaşam alanlarındaki son dakikalarını yaşıyor.

Limak’ın ormandaki Anayasa’ya aykırı madencilik faaliyetleri yalnızca İkizköy’ün insanlarını değil binlerce canlı türünü de yerinden ediyor.

 

Yeşil Gazete

 

 

Akbelen’de gün kolluk kuvvetlerinin ‘ağaç budama’ ablukası ile başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin