Kırgızistan-Sincan sınırında 7.1 şiddetinde deprem!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabası merkezli, Kırgızistan sınırında 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, yetkililer potansiyel olarak geniş çaplı hasar uyarısında bulundu.

Çin devlet medyasının yaptığı açıklamada, Kırgızistan-Sincan sınır bölgesinde 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Ayrıca bazı evlerin de yıkıldığı aktarıldı.Çin Deprem İdaresi‘ne göre depremin merkez üssü yerel saatle 2.09’da ve kuzeybatı Çin’in Sincan bölgesindeki Wushi ilçesinin dağlık sınır bölgesinde 22 km derinlikte meydana geldi.

Reuters‘ın haberine göre, Sincan Deprem Ajansı tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Wushi’ye yaklaşık 50 km uzaklıkta olduğu ve beş köyün de depremin merkez üssünün etrafındaki 20 km’lik yarıçap içinde yer aldığı belirtildi.Çin Deprem Ağları Merkezi’nin (CENC) bildirdiği üzere, sabah 8 itibariyle 40 artçı sarsıntı kaydedildi.

 

CENC, depremin yerel saatle 02:00’den kısa bir süre sonra Aksu vilayetindeki Wushu ilçesini vurduğunu ve yaklaşık 200 kurtarma görevlisinin merkez üssüne gönderildiğini söyledi.

Guardian‘ın aktardığına göre, altı kişinin yaralandığı ve dondurucu soğuk havada 120’den fazla evin hasar gördüğü ya da yıkıldığı bildirildi.Henüz bir can kaybı bildirilmezken, altı kişiden ikisinin ağır, dördünün ise hafif yaralandığı belirtildi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi hükümetinin resmi Weibo hesabından yaptığı açıklamaya göre ayrıca 47 ev yıkıldı, 78 ev hasar gördü ve bazı tarımsal araziler zarar gördü.

Depremin ardından bölgede en büyüğü 5.3 olan artçı sarsıntılar kaydedildi.Deprem, son yıllarda devletin zorla asimilasyon ve kitlesel gözaltı kampanyasının hedefi olan Uygurların çoğunlukta yaşadığı kırsal bir bölgede meydana geldi.

 

Foto: AP

Yazı: Dış haberler

Kırgızistan-Sincan sınırında 7.1 şiddetinde deprem!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin