Sinpaş’ın Marmaris’teki projesine idari para cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Marmaris İçmeler’de Kızılbük GYO tarafından 400 milyon dolarlık yatırım bedeliyle İçmeler’de inşa edilen Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde yeni gelişme yaşandı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından, şirket portföyünde yer alan Sinpaş Kızılbük Wellness Resort projesine ilişkin olarak açılmış olan davalar hakkında özel durum açıklaması yapılmaması nedeniyle idari para cezası verildi.

 

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’ne verilen cezayla ilgili SPK’dan yapılan açıklamada, “Şirket portföyünde yer alan Sinpaş Kızılbük Wellness Resort projesine ilişkin olarak açılmış olan davalar hakkında özel durum açıklaması yapılmaması nedeniyle 300.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir” denildi.

Açıklamanın devamında ise “Şirket’in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ.’ne uygulanan diğer cezada ise şu ifadelere yer verildi: “Şirket tarafından Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ paylarına ilişkin olarak 10.03. 2023 ve 14.04.2023 tarihlerinde gerçekleştirilen pay satışı işlemlerinin Borsa dışında virman yoluyla gerçekleştirilmesi nedeniyle 155.567 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir”

 

Manşet Medya

Sinpaş’ın Marmaris’teki projesine idari para cezası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin