Hindistan’da hava kirliliği DSÖ sınırının 30 kat üzerinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Hindistan‘ın başkenti Yeni Delhi‘deki hava kirliliği Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen sınırların 30 kat üzerine çıktı. Hava kalitesi açısından sürekli olarak dünyanın en kötü başkenti seçilen ve hızla büyüyen 20 milyonluk megakentin Çevre Bakanı Gopal Rai, acil durum yaratan sorunu “hava kıyameti” olarak adlandırdı.

Hindistan’ın dumanla kaplı başkentindeki yetkililer, megakentin boğucu kirlilik seviyelerinde herhangi bir iyileşme belirtisi görülmemesi üzerine acil bir şekilde kapatılan okulların bir hafta daha açılmaması yönünde karar verdi. Şiddetli duman seviyelerinin şehirde birkaç hafta daha devam etmesi bekleniyor.

Yeni Delhi, hava kirliliği sorunuyla mücadele etmek için uzmanların kirliliğin yoğun olduğu noktaları izlediği, NASA uydu görüntülerini analiz ettiği ve hava kalitesi endeksi sensörlerini güncellediği yüksek teknolojili bir koordinasyon merkezi kurdu.

 

Euronews’ün aktardığına göre bu merkez emisyon bölgelerini tam olarak tespit ediyor ve kirliliğe neden olan fabrikalara tebligat gönderilmesi, çöp yangınlarının söndürülmesi ve siyah duman çıkaran araçların durdurulması gibi önlemlerin alınması için hükümet birimleriyle koordinasyon sağlıyor.

Merkezin çevre mühendisi Anurag Pawar, “Hava kalitesi endeksi kötüleşir kötüleşmez sahadaki ekiplerimizi uyarıyoruz ve onlar da hemen harekete geçiyorlar” diyor.

Al Jazeera’nın aktardığına göre, Yeni Delhi’de pazartesi günü Sri Lanka ve Bangladeş arasında oynanacak Kriket Dünya Kupası maçı öncesi her iki takım da yapılması planlanan antrenmanlarını son günlerde dumandan kaynaklanan sağlık riskleri nedeniyle iptal etti.

 

Kaynak: Euronews

Foto :AFP

Hindistan’da hava kirliliği DSÖ sınırının 30 kat üzerinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin