Şemdinli’de intihara sürüklenen Esra’nın ailesine ziyareti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Şemdinli’de 2016 yılında intihara sürüklenen Esra Y.’nin ailesini ziyaret eden kadınlar, “Sadece Esra değil, yüzlerce Esra’nın, çocukların ve kadınların sesi olmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Hakkari Yeşil Sol Parti milletvekili Öznur Bartın, Tevgera jinen Azad (TJA), Hakkari Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşil Sol Kadın Meclisi, Hakkari Barış Anneleri Meclisi, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Barosu çocuk hakları merkezi, Şemdinli’de 2016 yılında tecavüze uğradıktan sonra intihara sürüklenen Esra Y’nin ailesini Oğlak (Melayiyê) köyünde bulunan evinde ziyaret etti.

 

Ziyarette aile ile dayanışma içerisinde bulunduklarını belirten Hakkari Yeşil Sol Parti milletvekili Öznur Bartın, Esra’nın dosyasını mecliste de dile getirdiklerini ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Bartın, “Esra 11 yaşındayken 3 kişinin tecavüzüne uğruyor ve 7 yıldır ailesi adalet arayışını sürdürmektedir. 7 yıl içerisinde ailenin yaşamış olduğu bir çok sıkıntı, sorun ve toplumsal baskı ile birlikte Esra’nın canına kastetmesine dönük gelişen olayda fail olarak gösterilenler fail olanlar tutuklandıktan 8 ay sonra bu kişiler serbest bırakıldı. Bizler buradan tüm duyarlı kesimlere, kadın kurumlarına halkımızın vicdanına sığınarak çağrımızı yineliyoruz. Adalet arayışımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Sadece burada yaşayan Esra değil onlarca yüzlerce Esra’nın, çocukların ve kadınların sesi olmak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

 

Jinnews

Şemdinli’de intihara sürüklenen Esra’nın ailesine ziyareti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin