İzmir’de metro ve tramvay çalışanları iş bıraktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- İzmir Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı İzmir Metro A.Ş. adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türk-İş‘e bağlı Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 çalışanı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamadı.

Toplam 625 çalışanı ilgilendiren görüşmelerden aralarında refah payı ve enflasyon farkının da yer aldığı başlıklar üzerine uzlaşamaması sebebiyle, kentte metro ve tramvay çalışanları saat 05.00’ten itibaren seferleri durdurarak greve gitti.

 

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:“Haklı taleplerimize karşılık bulamadığımızdan daha önce aldığımız grev kararımızı bu saatten sonra uygulamaya koyuyoruz. Son dakikaya kadar elimizi uzattık, kapımızı açık tuttuk. Bu saatten sonra grev kararımızı alsak da yine kapımız açık. Yeter ki emekçinin emeğinin karşılığını verin. Hodri meydan diyoruz. Bizi bu grev kararını uygulamaya koymakta zorlayanlar, zorda bırakanlar bundan sonra düşünsün. Şimdi hep beraber halaylarla alkışlarla grev uygulama ilanımızı asıyoruz.”

Daha sonra işçiler, binaya “Bu iş yerinde grev vardır” pankartı astı.Metro A.Ş.’nin Halkapınar’daki Genel Müdürlük binasındaki son toplantıda tarafların refah payları ve enflasyon farklarını da içeren 11 maddede anlaşamadığı öğrenildi.Anlaşmanın sağlananamaması üzerine kentte sabah saat 05.00’ten itibaren metro ve tramvayda şalterler indi, seferler durdu.

Öte yandan sabahın erken saatlerinde metro ve tramvayı kullanmak isteyen yurttaşlar, duraklarda bekleyip belediye otobüsleriyle iş yerlerine gitmeye çalıştı.

İzmir’de metro ve tramvay çalışanları iş bıraktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin