Yağış Hakkari’de enerji hatlarını vurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Hakkari’de bir haftadır etkili olan sağanak sonrası bazı ev ve iş yerleri ve ahırları su bastı, köprüler, yollar, enerji nakil hatlarında büyük çapta hasar oluştu.

İl Sesi Gazetesi’nden Zeki Dara’nın haberine göre, kent genelinde yaşanan yağışların etkisi ile elektrik hatalarının özellikle sel ve su taşkınlarından dolayı direk yıkılmaları, iletken kopmaları meydana geldi.

VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Yüksekova ilçesindeki Kuruköy Mahallesinde bulunan kök binası sel suları altında kaldı.

Çukurca Cevizli Köy grubunda yollarda oluşan göçük nedeniyle bölgedeki enerji nakil hatlarında ciddi hasarlar oluştu. VEDAŞ ekipleri enerji nakil hatlarını onarmak için bölgeye malzeme götürmekte sıkıntı yaşadığı kaydedildi.

Şemdinli Boğazköy – Aşağı Kayacık güzergahında bir çok beton direği yıkıldı. Şemdinli – Aktütün hattında yıkılan 3/0 direklerinin yerine 2 ad. 12 A direk dikilerek enerji verildi.

Derecik – Yeşilova yolunda hasar gören hatlar onarıldı.

VEDAŞ İl Müdürü Halil Ağacanoğlu, son bir haftadır etkili olan yağışlardan dolay il genelinde enerji nakil hatlarında ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Yağış Hakkari’de enerji hatlarını vurdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin