Depremde hayatını kaybedenlerin anısına Van’da fidan dikildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Orman fakiri Van’da Maraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin anısına fidan dikildi. Van Çevre Derneği öncülüğünde birçok kurumun katılımıyla gerçekleşen fidan dikme etkinliğinde onlarca fidan toprakla buluşturuldu.

ÖZEL HABER / Şenol Balı

Van ÇEV-DER, 6 Şubat’ta Maraş merkezli  ve 11 ili etkileyen depremde yaşamını yitirenleri anmak için Van’ın Yalınağaç Mahallesi’nde ( Adıyaman)  fidan dikti. Fidan dikimi ardından basın açıklaması yapıldı. Basın metnini Van ÇEV-DER adına Avukat Jiyan Özkaplan okudu. Özkaplan, oksijen kaynağı olan ormanların aynı zamanda iklim üzerinde düzenleyici etkiye sahip olduğunu ifade etti. Ormanların sadece bulundukları bölgenin havasını temizlemediğini kaydeden Özkaplan, aynı zamanda bol yağış almasını da sağladığını ve ormanlardaki ağaçların kökleri toprağı tutarak erozyonu ve sel baskınlarını önlediğini söyledi.

 

Küresel ısınmanın hayatı tehdit etmesine rağmen vahşi kapitalist üretim ilişkisinin geldiği nokta tehdit edici boyutlara yaklaştığını dile getiren Özkaplan, “Tüm evrenin yaşamsal sorunu durumuna gelmiştir. Kuraklığın çözümün daha çok yeşil alanlar olması gerçeği olduğu halde her geçen gün yeşil alanlar katledilmektedir. Yapılan her uygulamanın rant ve çıkar ilişkisi üzerine temellendirildiği ve kazanç olarak görüldüğü bu sistemin uygulamalarından dolayı havamız, suyumuz ve toprağımız SOS vermektedir. Vahşi üretim modelindeki çarpık kentleşmeden kaynaklı canlı yaşamı her geçen gün daha büyük tehdit altına girmektedir” dedi.

Etkinliğine katılan Perihan Soğukbulak, ‘’ Çev-Deri’n çağrısı üzerine ağaç dikmeye geldik. Birçok yerde ormanlarımız yakılıyor. Yeşil alanları çoğaltmak lazım. Bir insan neyse ağaç da öyledir. Çevremizi yeşillendirmemiz lazım. ‘’ ifadelerini kullandı.

Depremde hayatını kaybedenlerin anısına Van’da fidan dikildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin