Adıyaman Besni’deki depremzedeler şikayetçi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber ve görüntü: Sercan Akbaş

6 Şubat günü Maraş merkezli 7,7 ve 7.6’lık depremler Adıyaman’ın Besni ilçesini de derinden sarstı. Çok sayıda binanın yıkıldığı kentte ilk belirlemeler göre onlarca kişi hayatını kaybetti. Resmi açıklamalara göre deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 446 olurken, yaralı sayısı ise, 357 olarak güncellendi.

İlçede arama kurtarma çalışmaları yerini enkaz kaldırma çalışmalarına bıraktı. Yıkılan binaların yanı sıra ağır hasar gören bina sayısı da oldukça yüksek. İlçede elektrik ve su bağlantıları sağlanmış durumda. Yardımlar da gelmeye devam ediyor. Ancak ilçe sakinleri yardımların etkili dağıtılmadığından şikayetçi. Şikayetçi oldukları bir başka konu ise arama kurtarma çalışmalarının geç başlaması. Hatta bazı kent sakinleri önemli bir yıkımın olduğu köylerde hala müdahalenin yapılmadığını dile getiriyor.

‘’ Bu tarz yapılaşmanın hesabı sorulmalı ‘’

Öte yandan deprem nedeniyle yıkılan 6 binanın müteahhidi Şükrü İşitmen tutuklandı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde bölgede yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmanın hızla devam ettiği belirtildi.

Kent sakinlerinden Cuma Duman, tam da bu konuya değiniyor. Duman ‘’ Yapılaşmanın bu şekilde olmasının hesabı sorulmalı. Göz göre göre katliamdır. Ve bundan sonra da devam edecek. 4 katlı olması gereken denetim olmayan yapılaşma oluyor. Üstelik fay hattı üzerinde kurulmuş ilçe. Hala göçük altında cenazeler var. Çalışmalar devam ediyor. Acil yardımların gelmesi lazım. Yetkililer kendi elleriyle yardımı dağıtması lazım. Yardımlar geliyor ama hep yerlerde.’’

‘’ Ekipler 2-3 gün sonra geldi’’

Bir diğer ilçe sakini Furkan Kaçmaz  ise ‘’ Adapazarı’ndan geldim. Akrabalarım göçük altında kaldı. İnsanlar arabalarda  kalıyor. Valiliğin açıklamasından olsa gerek ekipler 2-3 geç geldi. Çadır lazım buraya. Su ve erzak geliyor. İnsanlar köylerde gidiyorlar. Çadır bulanlar da çadırda kalıyor. Binalarda çatlaklar var, bir deprem daha olsa durum vahim olur. Sarsıntılar devam ediyor çünkü. ‘’  sözlerini kullanıyor.

 

 

 

Adıyaman Besni’deki depremzedeler şikayetçi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin