Hakkari’deki ‘Merga Bütan Kayak Merkezi’ birinci etapta sezonu açacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Bu yıl 200 metrelik kapalı yürüme bandının da devreye alındığı 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi, yeterli kar olmaması nedeniyle birinci etabında kayakseverleri ağırlayacak.

Serhat News’te yer alan habere göre Hakkari’de yatırımlarla bölgenin en modern tesislerinden biri haline gelen ve her yıl binlerce kayaksevere ev sahipliği yapan Merga Bütan Kayak Merkezi, beklenen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle hafta sonu sadece birinci etapta sezonu açacak. Her yıl 50 bini aşkın ziyaretçi ağırlayan, yeni pistleri, doğal parkurları, kristal kar yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken 2 bin 800 rakımlı kayak merkezinin kapasitesi yeni yatırımlarla artırılıyor.

İl dışından gelenlerin konaklaması için 120 yataklı otel ile trafiğin düzenlenmesi ve güvenliğin sağlanmasında görev yapacak jandarma personeli için 2 katlı asayiş noktasının inşa edildiği merkezde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının desteğiyle yapılan 200 metrelik kapalı yürüme bandı ve yeni iki pistte de çalışmalar tamamlandı.

Yürütülen çalışmalarla daha fazla ziyaretçi ağırlaması beklenen ve sezona hazır hale getirilen merkezde bu yıl etkili olan kuraklık nedeniyle sezon açılamadı. Geçen yıl ocakta 1 metreyi aşkın karın bulunduğu merkezde, bu sene kar kalınlığının 17 santimetrede kalması nedeniyle kayakseverler bu hafta sonundan itibaren sadece birinci etapta kayak yapabilecek.

Hakkari’deki ‘Merga Bütan Kayak Merkezi’ birinci etapta sezonu açacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin