Hayvan hakları savunucuları AKP il binası önüne yürüdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bu sabah, aralarında yavru kedi ve köpeklerin de olduğu 43 hayvan ilaçla öldürülmesine Türkiye’nin dört bir yanından tepki yağıyor. Ankara’da Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi ve Sokaktayım, Yanındayım İnisiyatifi’nin çağrısıyla hayvan hakları savunucuları AKP il binası önünde açıklama yapmak istedi. Açıklamaya polis müdahale ederken, hayvan hakları savunucuları gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Avukatı Tuğba Gürsoy’da gözaltına alınanlar arasında.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Islık ve alkışlarla AKP il binasının önüne gelen hayvan hakları savunucularına “Katil AKP, hayvanlara dokunma” sloganları attı. Polis anonsta “Eyleminiz haddini aşmıştır” denilerek eylemcilere müdahale etti. Bu esnada görüntü almak isteyen basın mensupları da engellendi.

 

Gözaltına alınan Solmaz Saçılık gönderdiği videoda, “Toplamda 11 kişiyiz, diğer arkadaşlarımızı başka gözaltı aracına koydular. Bugün Gebze’de büyük bir katliam yapıldı. Katliamın imzacısı olan AKP’nin il binasında eylem yapmak istedik, fakat iki avukatla birlikte gözaltına alındık” dedi.

 

Gözaltı aracında video çekimi ile açıklama yapan Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Avukatı Tuğba Gürsoy ise, “Bugün Gebze’de 45 köpek ve 15 kedinin öldürüldüğünü öğrendik. Hayvanlara anestezi verip daha hayvanlar ölmeden çöp poşetlerin içine boğulsunlar diye koyup bir de üstüne çöpe atıp bununla övündüler. Bu yakalandı. Şu an hayvanları öldüren haysiyetsizlerin hiçbiri gözaltında değil. Bu devlet onları korurken, hayvanlar öldürülmesin isteyen vatandaşlarını bu polis aracına tıktı, yerlerde sürükledi, ters kelepçe yaptı, saçlarımızdan sürükledi. Bizim layığımız gibi davrandı. Layığı bu olanlara böyle davranmayanlar şu an bizi emniyete götürüyorlar. Ama yılmayacağız, asla pes etmeyeceğiz. Sonuna kadar da direnişimizi sürdürmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz hassiyetli bir mücadele, iyi insanların mücadelesi. Biz bu kötülükle iyiliğimiz ile mücadele edeceğiz.”

 

Hayvan hakları savunucuları AKP il binası önüne yürüdü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin