Mersin’de taş ocağına karşı yeryüzü sofrası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Mersin’in Toroslar ilçesi Hamzabeyli Köyü’nde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan taş ocağını protesto etmek yeryüzü sofrası kuruldu. Etkinliğe Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Dr. Sinan Can, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Avukat Derya Demir de katıldı.

 

Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can, “Dağımızı, toprağımızı, korumak için dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Gelecek nesillere temiz, yaşanabilir, sağlıklı bir çevre bırakmak için herkesi göreve davet ediyoruz” dedi. Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir de Mersin ve Türkiye’nin her bölgesinde özellikle taşocakları, maden ocakları, termik ve nükleer santrallerle doğayı tahrip eden her türlü projenin karşısında olduklarını ve yasal mücadele yürüttüklerini söyledi. Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı avukat Derya Demir de “Hamzabeyli gibi bu kadar yeşil bir yerde taş ocağının açılmasına izin vermeyeceğiz. Sizlerle birlikte bu mücadeleyi düzenleyeceğimizin sözünü vermeye geldik” dedi.

Mersin’de ruhsatlandırılmış 38 taş ocağı bulunduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da şöyle konuştu:”Nerede bir su kaynağı varsa, verimli arazi varsa, nerede bir yerleşim alanı varsa oraya bir taşocağı yapmak için deli divane olmuş durumdalar. Bu kadar taş ocağına ihtiyacımız yok. Tabii ki taş ocağından çıkacak taşları da kullandığımız alanlar var. Asfalt çalışması gibi. Ama bunları yaparken mutlaka bir dengeyi tutturmak zorundayız. Yaşam ve üretim alanları ile bu taş ocaklarının bulunduğu alanlar arasına mesafe koymak zorundayız. Hamzabeyli’de yapılacak taşocağı, köydeki en son eve 90 metre uzaklıkta. Yani burada yaşayan insanların evlerinin göbeğine taşocağı kurmaya çalışıyorlar”

 

Artı Gerçek

Mersin’de taş ocağına karşı yeryüzü sofrası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin