Kıyı hareketleri birleşme kararı aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKOLOJİ HABER- Datça, Akyaka, Çanakkale, Burgazada, Heybeliada, Burhaniye, Bodrum, Dalyan, Ayvalık, İznik, Fethiye, Güzelbahçe, Altınoluk, Dikili, Köyceğiz ve Van’da bulunan kıyı hareketleri bugün düzenledikleri basın açıklamalarıyla ortak hareket etme kararı aldı. Alınan karara göre, ortak bir ağ kuruldu ve birlikte mücadele etme kararı alındı.

Van’daki basın açıklaması, Edremit ilçesinde bulunan sazlık ve sulak alanda gerçekleştirdi. Van Çevre, Tarihi Eserleri Koruma ve Geliştirme Derneği (Van ÇEVDER) öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına dernek yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

 

Açıklamada konuşan ÇEVDER Başkanı Ali Kalçık, “Türkiye’nin dört bir yanında mücadele eden kıyı hareketleri olarak bir araya geliyor ve bundan sonra mücadelemizi dayanışmayla daha da güçlendirerek, Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı’nı kuruyoruz” dedi.Doğanın bir parçası olan kıyıların yok edilmeye çalışıldığına ve kıyılar üzerinde rant politikalarının uygulandığına dikkat çeken Kalçık, “Bir yandan kıyıların işletmeye açılması yoluyla özel mülkleştirildiğini, halkın serbest ve ücretsiz erişimine kapatıldığını görüyor, bir yandan da kıyılardaki doğal yaşamı bozan tüm yapılaşma ve hizmet adı altındaki faaliyetlerin kıyı ekosistemine geri dönüşsüz zararlar verdiğini biliyoruz” diye konuştu.

Ali Kalçık, açıklamanın devamında şunları söyledi:”Türkiye’de genel anlamda kıyılar ile ilgili ciddi sorunlar bulunmaktadır. Kıyıların işgal edilmesi, ranta dayalı özelleştirilmesi sıklıkla karşı karşıya bulunduğumuz konulardır. Ancak Van’da karşı karşıya bulunduğumuz kıyı ihlalleri belki de ülkenin başka bir yerinde emsali görülmeyen niteliktedir. Maalesef yasalar Van Denizi’nin kıyılarını korumamakta, bir rant ve talan alanına dönüşmesini engelleyememektedir. Bu çerçevede şunu rahatlıkla diyebiliriz ki Van Denizi havzasında hiçbir kural, kanun, yasa, yönetmelik dikkate alınmadan hareket edilmekte, adeta başta Van Denizi olmak üzere hepimizin canına okunmaktadır.”

 

Duvar

Kıyı hareketleri birleşme kararı aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BEDA
Giriş Yap

Ekolojihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin